Amedeo
Uspeh vašega podjetja je naša zaveza
Sledite Nam
PJagency
  -  Uncategorized   -  Kaj je Google SEO optimizacija?
Kaj je SEO optimizacija - PJ Agency

Kaj je Google SEO optimizacija?

SEO je kratica za “Search Engine Optimization”. Google SEO optimizacija se z drugimi besedami z ustrezno prilagoditvijo besedil na izbranih spletnih straneh v Google iskalniku trudi dosegati čim višje uvrstitve, cilj pa je seveda priti na Googlovo prvo stran. V PJ Agenciji lahko potrdimo, kar najverjetneje iz lastne izkušnje že sami veste: posamezniki skoraj nikoli ne zaidejo na drugo iskalno stran Googla. Iz tega sledi dejstvo, da je največ klikov pridobljenih ravno iz prve Googlove strani. 

Vendar pazljivo. Na prvi strani se znajdejo tudi oglasi. Google SEO optimizacija ne vključuje oglasov, saj gre za plačano ali neorgansko rast. Vseeno pa jih SEO strokovnjaki ne spregledajo popolnoma, saj je zanimivo opazovati, katere ključne besede so v njih uporabljene. Tisti, ki jih plačajo, verjetno premislijo, katere so tiste ključne besede ali besedne zveze, ki jih bo uporabnik vtipkal v svoj iskalnik. Ravno te morajo biti tiste, ki bodo uporabljene tudi v določenem oglasu, ki ga bo Google prikazal čisto na vrhu.

Google SEO optimizacija je polje, ki proizvaja neplačano ali organsko rast določenih zapisov z rednim optimiziranim bloganjem in seveda SEO opremljenimi glavno/pristajalno stranjo in drugimi podstranmi. Sprašujete se, ali je boljše plačati in biti na vrhu takoj ali nekoliko počasneje rasti z veliko truda, vloženega v celoten proces organske rasti. Verjetno lahko zopet izhajate iz lastne izkušnje: čemu bolj zaupate, ko vtipkate določeno iskalni pojem, oglasu ali zadetkom pod oglasi? Številne raziskave na tem področju kažejo, da v veliki večini posamezniki bolj zaupamo organski rasti zapisov, na oglase pa ne radi klikamo.

Zakaj natančneje se uporablja Google SEO optimizacija?

Google SEO optimizacija se torej uporablja na spletnih straneh, ki si prizadevajo zrasti na Googlu. Kako to izgleda v praksi? Največkrat večja podjetja najamejo SEO strokovnjaka (posamično ali znotraj agencije, ki nudi še preostale storitve). Pomembna je določitev namena oziroma cilja. Največkrat je to preprosto izboljšanje uvrstitve na Googlu, želja po večjem obisku spletne strani in s tem posredno tudi boljša prodaja zaradi večje vidnosti na Googlu. Zanimivo je, da mnogi zares poslušajo trg in spremljajo raziskave, zato se zadnje čase mnogi raje odločajo za nekoliko počasnejši vložek v SEO, raje kot pa v plačane oglase.

Google SEO optimizacija cveti, saj se z organsko rastjo ne vzpostavlja le več zaupanja obiskovalcev, ampak tudi stabilnost pridobljenih rezultatov. Če denimo z določenimi zapisi rangiramo visoko, jih bo, če seveda vsaj malo skrbimo za posodabljanje in grajenje povratnih povezav, zelo težko izpodbiti. Iz tega razloga se dosega tudi cilj večje spletne prodaje in prepoznavnosti blagovne znamke, katere zgodbo nato lažje gradimo in širimo do potencialnih strank.

Vse to in še veliko več vključuje izdelava spletnih strani, pod katero se podpisuje mlada in ambiciozna ekipa agencije PJagodic, ki strokovno in predano gradi vse ključne dele vaše spletne zgodbe.

Google SEO optimizacija
Google SEO optimizacija

Kako se izvaja Google SEO optimizacija?

Google SEO optimizacija se prične s SEO analizo ključnih besed, torej pojmov, povezanih z določeno blagovno znamko oziroma spletno stranjo, za katero optimiziramo. Ključne besede izberemo (poleg kontekstualne ustreznosti) na podlagi volumna oziroma števila iskanj na mesec (podatke dobimo s SEO orodji). Ključne besede se razlikujejo po dolžini: načeloma imajo daljše besedne zveze nekoliko manj volumna, zato jih uporabimo za dosledno objavljanje blog zapisov, optimiziranih ravno na ta “long tail keyword” ali daljšo ključno besedno zvezo. Krajše majo navadno več iskanj, zato jih izberemo za optimiziranje tekstov na pristajalni spletni strani ali drugih podstraneh (gre za izvajanje onsite SEO).

Google SEO optimizacija se ne izvaja brez doslednega grajenja povratnih povezav. Gre za t. i. povratne povezave oziroma “backlinkanje”, ki služi temu, da se URL spletne strani, za katero izvajamo optimizacijo, pojavlja v člankih, objavljenih drugje (gre za neke vrste spletno mreženje oz. priporočila, omembe drugih o nas).

Poleg SEO analize, ki mu sledi dosleden onsite in offsite SEO ter tehnična optimizacija spletnih strani, je ključnega pomena spremljanje rezultatov, ki jih zapisujte in posredujte strankam tudi, če na začetku niso zavidljivi: pomembna je rast, ki se bo zagotovo pokazala skozi čas. Rezultate vpisujte enkrat na mesec tako, da zapišete na katerem mestu v Google iskalniku rangirate z določenim URL-jem in ključno besedo ali besedno zvezo.

Google SEO optimizacija in poznavanje dejstev

Izredno pomembno je, da se preden se lotimo izvajanja optimiziranja določene spletne strani, predvsem pa, preden karkoli podpišemo, posredujemo dejstva. Google se stalno posodablja in postaja vse pametnejši v prepoznavanju malih ali večjih SEO trikov, vendar to k večjemu ne predstavlja večjih težav. Vseeno stranki posredujte informacijo, da vam kdaj zna zmešati štrene, vendar je to od vas več ali manj neodvisno. 

Izkoristite torej vse skrivnosti in trike obrti, ki jih bomo vključili v vaš projekt, in izdelavo spletnih strani predajte v varne roke, našim strokovnjakom.

Ključno je pojasnilo, da je Google SEO optimizacija dolgotrajen proces, pri katerem je treba vztrajati nekaj časa, preden so rezultati zares vidni. Koliko časa bo zagotovo vprašanje, ki bo sledilo. Novim spletnim stranem, ki so mlajše od treh let, Google le s težavo zaupa, zato naj stranke optimalne rezultate pričakujejo v roku enega leta, če pa je njihova spletna stran starejša od treh let, v roku pol leta. 

Prijava na e-novice

Vabimo vas, da se prijavite na naše e-novice. Nekajkrat mesečno vas bomo obveščali o naših prihajajočih dogodkih, najzanimivejših zapisih ter naših drugih aktivnostih in novostih.

Hvala za prijavo. Predstavitev našega podjetja vam bomo kmalu poslali po e-pošti.

Close Window