Amedeo
Uspeh vašega podjetja je naša zaveza
Sledite Nam
PJagency
  -  Spletni marketing   -  IZDELAVA SPLETNIH STRANI IN NA KAJ MORATE BITI POZORNI?

IZDELAVA SPLETNIH STRANI IN NA KAJ MORATE BITI POZORNI?

Izdelava spletnih strani je vedno bolj iskana storitev. 

Spletna stran je ogledalo vašega podjetja zato moramo biti na to še posebej pozorni. Gre za spletno vizitko, ki v digitalni dobi v veliki meri nadomešča klasično. 

Spletna stran ni sama po sebi namen. Ob nasičenosti informacij v digitalnem svetu je potrebno izstopiti in natančno vedeti katere informacije moramo izpostaviti in na kakšen način. 

V podjetju PJ Agency se zavedamo pomembnosti, zato ekipa mladih in izkušenih strokovnjakov na svojih področjih, sledimo smernicam, kar se tiče dizajna, podajanja informacij obiskovalcem strani, SEO optimizaciji strani in  še bi lahko naštevali.

Za vas smo izbrali nekaj top nasvetov za izdelavo vaših spletnih strani

 1. Vaša stran mora biti prilagojena za mobilne telefone

Ali ste vedeli, da več kot 80% obiskovalcev spletne strani, le to obiskuje prek mobilnih telefonov? Obiskovalcu spletne strani morate zagotoviti njaboljšo uporabniško izkušnjo, sicer bo stran hitro zapustil. Slaba uporabniška izkušnja vpliva tudi na googlove prikaze, tako bo vašo stran težje najti.

 1. Uporabniki morajo spletno stran hitro najti

Dobro je, da je ime vaše domene enako, kot ime vašega podjetja ali opisuje vaše podjetje. Imate lahko celo več domen, ki peljejo na isto spletno mesto.  To pomeni vključevanje najboljših praks tehnične SEO optimizacije, raziskav ključnih besed, vsebinskega marketinga in še bi lahko naštevali. Pri izdelavi spletne strani ali tudi le prenovi je zato še toliko bolj pomembno, da se povežete z agencijo za digitalni marketing, kjer vam bodo strokovnjaki z nasveti in napotki pomagali, da bo vaša stran čimprej vidna iskalcem vsebin. 

izdelava spletnih strani in na kaj morate biti pozorni
 1. Vaši kontaktni podatki morajo biti izpostavljeni

Pozorni bodite na to, da obiskovalec spletne strani vaše kontaktne podatke hitro najde, morda lahko razmislite celo o gumbu kontaktirajte nas. Če ste zelo dejavni na družbenih omrežjih je pomembno, da povezave do le teh izpostavite v glavi ali nogi strani.

 1. Omogočite enostavno navigacijo po strani

Strokovnjaki v digitalnem marketingu priporočajo, da ima vsaka stran največ 5 glavnih podkategorij. Strani na podkategorijah morajo biti jasno označene in tudi brskanje po njih mora biti enostavno in dati bralcu jasne informacije, ki jih le ta želi z brskanjem najti. Na stran obvezno vključite navigacijski menu, da bodo obiskovalci spletne strani takoj našli podatke, ki jih želijo.

 1. Vaša spletna stran naj bo lahko berljiva

Več informacij, besedila in slik, kot imam na strani boljše je. 

Zgornjo trditev lahko takoj zavržemo. Stran mora biti enostavna, z glavnimi in najpomembnejšimi informacijami. Bralec mora informacije postaviti v kontekst. Če ima spletno mesto preveč informacij bo bralec težko sledil in iz strani ga bomo hitro izgubili. Na strani morate uorabiti dobro razmerje med besedilom in sliko.

 1. Stran redno posodabljate

Najhujša stvar, ki bo obiskovalca strani odvrnila so neposodobljene informacije, izdelki ki niso na zalogi ali nedelujoče podstrani. Stran večkrat preglejte in preverite vse informacije.

 1. Hitrost je zelo pomembna

Ali veste, da bo kar več kot 85% ljudi vašo spletno stran zapustili, v primeru, da se bo ta nalagala prepočasi? Čas, ki so ga ljudje pripravljeni čakati je med 2 in 3 sekunde. 

Poskrbite, da bo vaše spletno mesto delovalo nemoteno, tako da posodabljate programsko opremo, za hitrejše prenose optimizirate videoposnetke in slike ter uporabite gostitelja spletnega mesta, ki lahko obvlada vaše zahteve po pasovni širini.

 1. Vaša spletna stran vsebuje CTA (ang. call to action-poziv k dejanju)

Vsaka stran na vašem spletnem mestu bi bralca morala spodbuditi k nekem dejanju, na primer: poziv k nakupu, k poslanem povpraševanju, poziv k telefonskemu klicu, oddanem e-mail naslovu in še bi lahko naštevali. Dajte jim opazno povabilo k dejanju: gumb, povezavo ali jasno besedo. Če je mogoče, ga hranite v orodni vrstici, da se bralcem ne bo treba pomikati, preden najdejo poziv k dejanju.

izdelava spletnih strani PJ Agency
 1. Naj bo vaš dizajn preprost

Ob oblikovanju strani se držite vaše CGP (celostne grafične podobe) podjetja. Na ta način bo bralec strani lažje sledil. Prav tako se priporoča uporaba krajših stavkov in odstavkov (po nekaterih virih do največ 6 vrstic). Odstavke ločujte s slikami in infografikami, ki bodo bralcu vsebino vizualno nazorno ponazorile. Prav tako so krajši stavki in odstavki pomebni, ko govorimo o odzivnosti strani na mobilnih napravah. Bolj bo stran odzivna, višje bo pristala v googlovem iskalniku (seveda je od tega odvisnih še ogromno drugih dejavnikov, a eden odločilnih je tudi ta). Saj ne želite, da vas konkurent v iskalniku prehiti, ker ima boljšo odzivnost strani?

 1. Bodite osebni

Poskrbite, da bo vaša stran odražala osebnost blagovne znamke, podjetja in zaposlenih. To lahko dosežete z novičkami o vas, kjer namesto suhoparnih blogov predstavitev vaše ekipe, novičk, ki se dogajajo v podjetju in podobno. 

 1. Prepričajte se, da je vaša spletna stran ciljno usmerjena v obiskovalca strani

Potencialne stranke obiščejo vaše spletno mesto, da dobijo informacije, ki so zanje koristne. Včasih iščejo izobraževalne vsebine na vašem blogu, drugič pa so osredotočene na raziskovanje izdelkov in storitev, ki jih prodajate. Vedno morate predstaviti ustrezne informacije, ki bodo pritegnile vaše potencialne stranke, jim dale nekaj vrednega in bodo zgradile njihovo zaupanje v vaše strokovno znanje.

Ko načrtujete vsebino na svojem spletnem mestu, poskusite o njej razmišljati z vidika stranke. Če bi bili potencialna stranka, katere informacije bi vam bile v pomoč? Kakšno raven znanja ali strokovnosti bi že imeli in kaj bi morali podrobneje razložiti? Če se osredotočite na svojo vsebino z vidika stranke, jih lahko dlje obdržite na svojem spletnem mestu in je bolj verjetno, da boste z njimi ustvarili dolgoročen odnos, ki bo pripeljal tudi do prodaje. Besedila so lahko informativna ali prepričevalna.

Se ne znajdete s pisanjem? Tudi v podjetju PJ Agency imamo odlične copywriterje, ki znajo pisati strankam na dušo.

 1. Stran mora obvezno vsebovati najboljše prakse SEO optimizacije

Morda imate najboljše spletno mesto v svoji panogi, vendar vam ne bo koristilo, če ga ljudje ne bodo našli. Čeprav lahko porabite denar za oglase, da pritegnete potencialne stranke na svoje spletno mesto, je stroškovno in dolgoročno učinkoviteje, če na vaše spletno mesto prinesete brezplačen organski iskalni promet. Tu naj poudarimo še, da se SEO optimizacija ne vidi čez noč, a lahko traja več mesecev, da dosežemo prave rezultate, ki jih želimo.

SEO (ang. search engine optimization) se marsikomu zdi višja matematika, ki za delovanje spletne strani ni potrebna. Sama spletna stran res deluje tudi brez SEA, a je težava v tem, da brez SEO ozadja vaše strani vaša stran ne bo dovolj hitra, ne bo optimizirana na določene ključne besede, ki bi si jih želeli, ne bodo urejene notranje in zunanje povezave strani in še bi lahko naštevali. P

Ko ljudje iščejo informacije na spletu, gredo v iskalnike, predvsem Google.Raziskave kažejo, da so najbolj klikane spletne strani na prvi strani iskanja med prvimi zadetki. Google in drugi iskalniki imajo lastne algoritme, ki jih uporabljajo za razvrščanje spletnih mest po iskalnih izrazih, imenovanih tudi ključne besede.

Iskalniki uporabljajo tri načine za določitev, kje se prikaže vaš seznam: iskanje po vsebini, indeksiranje in razvrščanje. Vaše spletno mesto lahko najdejo tudi prek povezav z drugih spletnih mest. Zato poskrbite, da bodo povezave do vašega spletnega mesta prikazane na čim več zunanjih spletnih mestih.

Ko “googlovi boti” odkrijejo vaše spletno mesto, se indeksira, kar pomeni, da se analizira glede vsebine, vključno s ključnimi besedami, ustreznostjo, povezavami in večpredstavnostjo. Prepričajte se, da ima vaše spletno mesto veliko nove in ustrezne vsebine v zvezi s ključnimi besedami, po katerih se želite na iskalnikih uvrstiti.

Končno, razvrstitev je način, kako iskalniki določijo najboljše rezultate za dano iskanje. Uvrstitev temelji na ustreznosti in avtoriteti. Vključite veliko ustrezne vsebine, kot so posamezni članki o različnih vidikih določene teme. Avtoriteta se določi glede na velikost vašega spletnega mesta, njegov promet in število drugih cenjenih spletnih mest, ki se povezujejo z vašim. Se tudi vam zdi SEO višja matematika? Pri PJ Agency bodo naši SEO strokovnjaki poskrbeli, da bo vaša stran priplezala po lestvi do najvišjega mesta med zadetki iskanj. 

Več o SEO optimizaciji si lahko preberete tukaj: https://pjagency.net/google-seo-optimizacija/

Še vedno ne veste kako se lotiti spletne strani? Ali pa bi jo radi zgolj prenovili? Strokovnjaki v agenciji za digitalni marketing PJ Agency vam bodo z veseljem priskočili na pomoč. PIŠITE NAM.

Prijava na e-novice

Vabimo vas, da se prijavite na naše e-novice. Nekajkrat mesečno vas bomo obveščali o naših prihajajočih dogodkih, najzanimivejših zapisih ter naših drugih aktivnostih in novostih.

Hvala za prijavo. Predstavitev našega podjetja vam bomo kmalu poslali po e-pošti.

Close Window